English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk 
„…a jókedvű adakozót szereti Isten” – A szegény, nehéz sorsú családok, egyedülálló emberek köszönetét tolmácsolták a karitász önkéntesei  2020-05-25

„Szükségesnek tartottam tehát, hogy megkérjem a testvéreket, menjenek előre hozzátok, és készítsék elő a már megígért adományokat, hogy az úgy legyen készen, mint hálaáldozat, nem pedig mint kényszerű adomány. Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: „Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké” /…/ „Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt” (2 Kor 9,5-13).


Vidám, jó hangulatú adományosztásról árulkodnak az Egyházmegyei Karitász Facebook oldalán azok a fényképek, amelyekkel a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye karitász csoportjainak önkéntes munkatársai a szegény, rászoruló, munkájukat elveszítő, nehéz körülmények között élő családok, egyedülálló emberek háláját, köszönetét tolmácsolva tájékoztattak bennünket. A napokban történt élelmiszer adományok átadása örömmel töltötte el a munkatársakat, a rászorulók pedig mindezt hálatelt szívvel fogadták.

Az egyházmegye egyházközségeinek nevében Ajakról, Kislétáról, Nagykállóból, Kállósemjénből, Pócspetriből, Nyíregyházáról érkező köszönő szavak Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atyának szólnak, akinek kezdeményezésére a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye – a koronavírus járvány ideje alatt – kétszer öt millió Ft támogatást adományozott a rendelkezésére álló keretből a nehéz anyagi körülmények között élő emberek részére, amelyet az egyházmegyei karitász szervezet juttatott el a családokhoz.

Mészáros László, egyházmegyei karitász igazgató elmondta, az egyházmegye nagylelkű adományának köszönhetően 61 működő karitászcsoport között, csoportonként – a kétszeri adományozásból összesen – 230 000 Ft összeget tudtak fordítani élelmiszer vásárlására. Vannak olyan egyházközségek, ahol még nem működik karitatív közösség, az ott élő nehézsorsú emberekről sem feledkeznek meg.

Felajánlásával Ön is csatlakozhat az adományozók köréhez. További pénzadományokat fogadnak a https://karitasz.hu/onlineadomany oldalon az online adományozás menü alatt, azonnali bankkártyás fizetés formájában, valamint átutalással a 12011148-00124534-00100008 bankszámlaszámon.

 

Kovács Ágnes/Öröm-hír Sajtóiroda
Debrecen-Nyíregyházi EgyházmegyeNyomtatási nézet Küldje tovább barátjának, ismerõsének!