English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk 
Zánkai Erzsébet tábor 2018  2018-07-09

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből a Katolikus Karitász jóvoltából július 1-6 között 40 gyermek táborozhatott a Zánkai Erzsébet táborban: Furtáról, Ibrányból, Napkorról és Nyíregyházáról. Az Ibrányi csoport élménybeszámolóját közöljük:


Egy hét Zánkán

Július 1-6. között tíz Ibrányi gyermek táborozhatott a Katolikus Karitász jóvoltából a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből  a zánkai Erzsébet-táborban.  Az ott eltöltött napokon feledhetetlen élményekkel gazdagodtak gyermekeink, melyeket ezúttal is hálás szívvel köszönünk a szervezőknek!

A tábornyitó ünnepségen tűzzsonglőrök kápráztatták el a jelenlévőket, majd a következő napokban a tábor által felkínált programokból válogathattak a táborlakók.  Legvonzóbb ezek közül mégiscsak a Balaton-part volt, hiszen ha már eljuthattak a magyar tengerhez, szerettek volna megmártózni is benne. Szerencsére, az idő nekünk kedvezett, s a szikrázó napsütésben gyermekeink élvezhették a hűsítő víz varázsát, s jókat kacarászva pancsolták egymást a vízben. Sárkányhajózáson is részt vettek:  az ütemes dobszóra mozduló evezők hatására meglódult a hajó, s egyre beljebb vitte őket a tó közepe felé. Este koncerten, éjszaka pedig izgalmas akadályversenyen vettek részt a gyerekek. Térkép segítségével kellett tájékozódniuk, s eljutni a sötétben megbúvó állomáshelyekre. Másnap a Dottó kisvonatra felkapaszkodva a kikötőbe mentek, ahol megcsodálták az ott horgonyzó vitorlásokat. Közben befutott a Zánka nevű sétahajó, s fedélzetén egy órás hajóút vette kezdetét a csodásan ragyogó napsütésben. A strandon kipróbálhatták az óriás csúszdát, s igyekeztek többször is felkapaszkodni, majd lecsúszni újra és újra.  Legjobban a Laser tag elnevezésű kalandjátékot élvezték a mindenre nyitott kis diákok, hiszen itt leleményességre, ügyességre, taktikázásra egyaránt szükségük volt. De élvezettel vettek részt a „Hősök napja” elnevezésű rendezvényen, melynek során bekukkanthattak a mentőautóba, megnézhették a tűzoltóautó teljes felszerelését, valamint autó- és motor szimulátoron gyakorolhattak. Különösképpen a lányoknak tetszett a vívás, a fegyveres célzás, a „mini” kalandpark. A sok-sok program annyira lekötötte a gyermekeket, hogy szinte észrevétlenül suhantak el a napok, s az esti tábortűznél csodálkozva vettük észre: lassan vége a táborozásnak!

Csütörtökön meglepetésben részesültünk: a Karitász vezetője, Mészáros László várt bennünket az ebédlő mellett, s finom görögdinnyével ajándékozta meg a csoportokat. Köszönjük a figyelmességet, valamint azt a lehetőséget, melynek során tíz ibrányi fiatal is megismerhette és egy életre szólóan megtapasztalhatta, milyen az élet a zánkai Erzsébet-táborban.

Fekete Istvánné, az Ibrányi csoport kísérőjeNyomtatási nézet Küldje tovább barátjának, ismerõsének!