English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk 
„…a jókedvű adakozót szereti Isten” – A szegény, nehéz sorsú családok, egyedülálló emberek köszönetét tolmácsolták a karitász önkéntesei  2020-05-25
„Szükségesnek tartottam tehát, hogy megkérjem a testvéreket, menjenek előre hozzátok, és készítsék elő a már megígért adományokat, hogy az úgy legyen készen, mint hálaáldozat, nem pedig mint kényszerű adomány. Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert „a jókedvű adakozót szereti az Isten”. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: „Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké” /…/ „Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt” (2 Kor 9,5-13).
Ismét 5 millió Ft-tal járult hozzá a szegény családok megsegítéséhez a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye  2020-05-15
A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye a rendelkezésére álló keretből ismét 5 millió Ft-ot különített el élelmiszercsomagok készítésére a rászorulók, a járvány miatt munkájukat elveszítő családok, egyedülálló emberek részére. Az egyházmegye adományát a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Mészáros László osztja szét a 61 működő karitászcsoport között, ahol csoportonként 110 ezer Ft összeget tudnak fordítani élelmiszer vásárlásra. Vannak olyan egyházközségek, ahol még nem működik karitatív közösség, az ott élő nehézsorsú emberekről sem feledkeznek meg.
A Járvány idején is segít a karitász – A Napkori Karitász csoporthoz tablet felajánlások is érkeztek  2020-05-14
A napkori Szent Erzsébet Karitász csoport önkéntesei a koronavírus miatt kialakult helyzetben is végzik megnövekedett feladataikat. Az összefogás és a segítségnyújtás még inkább felerősödött ebben a nehéz helyzetben. Nemcsak élelmiszeradományok, hanem az online oktatásban technikai nehézséggel küzdő családok részére tablet felajánlások is érkeztek a településre. Az alábbiakban Borné Balogh Erika, a Napkori Szent Erzsébet Karitász csoport vezetőjének beszámolóját olvashatjuk.
Egyházmegyénk Karitász csoportjainak szeretetszolgálata a koronavírus-járvány idején  2020-05-07
A Karitász csoportok idősebb tagjai, ezekben a napokban nem tudnak tevékenyen részt vállalni a karitatív munkában, ők most otthonról imáikkal segítenek. Így most több munka és felelősség hárul a fiatalokra, akik aktívan kapcsolódtak be és örömmel veszik ki a részüket a bajbajutottak megsegítésében.
TÖBB TÍZEZER CSALÁDOT ÉS IDŐS SZEMÉLYT SEGÍTETT A KARITÁSZ AZ ELMÚLT EGY HÓNAPBAN  2020-04-30
A Katolikus Karitász a jelenlegi vészhelyzeti körülmények között is folytatja széleskörű tevékenységét és több tízezer családnak, idősnek és beteg személynek nyújtott támogatást az elmúlt hetekben.
Ajaki Caritas Junior   2020-04-09
Karitatív munka a hátrányos helyzetben élők segítéséért

Korábbi hírek

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is