English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk 
Szép Otthonok Program az Egyházmegyében  2019-05-07
A Szép otthonok program keretén belül Karitász csoportjaink - Ajak, Egyek, Ibrány és Napkor - a mai napon átvették a festékekkel együtt a további eszközöket, amelyekkel az általuk bevont rászoruló családok önként vállalt aktív közreműködéssel lakáskörülményeiknek javításán fognak ezáltal segíteni, otthonaikat széppé tenni.
Kiosztották az összegyűjtött 16 tonna tartós élelmiszer adományt egyházmegyénkben  2019-04-17
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei nagyböjti adománygyűjtés során az egyházmegyénkben közel 16 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze. Ennek köszönhetően az egyházmegye területén működő mind a 60 karitász csoport bekapcsolódhatott az adományosztásba. Napkoron április 16-án, nagyhét keddjén 120 csomagot osztottak ki a rászorulóknak.
Adományosztás Nagyböjtben  2019-03-22
Az Egyházmegyei Karitász március 21-én adományokat osztott a Karitász csoportoknak Nyíregyházán, akik azokat tovább szállították, hogy az arra rászorulóknak kiosszák. Az adományok: az EMMI és a Katolikus Karitász jóvoltából vetőmagvak, a TEVA Gyógyszergyár jóvoltából gyógyászati segédeszközök, egy Borbányai felajánlótól almaadomány, a Katasztrófavédelemtől füstjelző, valamint a Szép Otthonok Program keretében segédeszközök a házak szebbé tételéhez. Az Adásidő legfrissebb számát is magukkal vihették a Karitász csoportok. Köszönjük a felajánlók szíves adományait!
Tartós szeretet - Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés  2019-03-20
A tartósélelmiszer-gyűjtés lehetőséget teremt arra, hogy nehéz körülmények között élő családok, egyedülálló emberek életét könnyebbé tegyük. Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat a rászorulók számára és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatnak a karitász segítő munkájába. Ha hívják a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. „1% segítség, 100 % szeretet.” Kérjük, hogy aki teheti, adója egy százalékával is támogassa a Katolikus Karitász karitatív szolgálatát: a Karitászt Támogató Alapítványt. Köszönjük a szegényeknek szánt adományaikat.
Karácsonyi adományozás  2018-12-20
Egyházmegyénk területén katolikus iskolák diákjai és közel ezer önkéntes teszi szebbé a rászorulók karácsonyát
Adománygyűjtés a Nyíregyházi ALFI-REÁL üzleteiben  2018-12-11
A Kelet Karitász Alapítvány és a Kelet-Alfi-Ker Kft. közös adománygyűjtést szervez az Alfi Nyíregyházi egységeiben, 2018.12.14 – 12.15 között. Így az "Egymillió csillag a szegényekért" szolidaritási akciónk ezen a hétvégén is tart. Segítsünk együtt, mert együtt könnyebb!

Korábbi hírek (archívum)

Keresés:
Kulcsszó:
lejárt hírek között is