English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk



 
Korányi Frigyes Díj  2017-08-23

Korányi Frigyes-díjban részesült a Nagykállói Szent Kristóf Karitász csoport, Nagykálló városa érdekében példaértékű munkát végző közössége, karitatív szervezete.


" Kétszer ad, aki idejében ad"

 

Augusztus 20-án Korányi Frigyes-díjat kapott a nagykállói Szent Kristóf Karitász csoport. A díjat kaphatja kiemelkedő tevékenységet kifejtő orvos, gyógyszerész, ápoló, és kisegítő személyzet, szociálisintézetben dolgozó, valamint példaértékű munkát végző közösségek karitatív szervezetek. Városunkban csoport még nem kapott kitüntetést. A református templomban ünnepi műsor keretében került átadásra. A csoport tagjai nagyon várták ezt az alkalmat, Nagykálló város elismeri csoportunk munkáját, és támogatásukkal segítenek bennünket. A város életében jelenlétünkkel részt veszünk különböző rendezvényeken. 2006-óta tevékenykedünk. Jelenleg Ruszki Gábor plébános támogatja munkánkat, amit köszönettel fogadunk. Aktuális eseményünk, hogy köszönthetjük a legidősebb Karitász tagjainkat, akik nyolcvanadik életévüket mind betöltötték, születésnapjukat közös meglepetéssel ünnepeljük. 34-fő a taglétszám, 36 éves a legfiatalabb és 86 éves a legidősebb Karitász tag. Önzetlen segítséget nyújtunk minden bajbajutottnak, szegénynek, rászorulónak felekezeti hovatartozástól függetlenül. Adományokat juttatunk el olyan embertársainkhoz, akik valamilyen okból kifolyólag a társadalom perifériájára szorultak, tartósan vagy ideiglenesen magukra maradtak nehézségeikben. A helyi lakosság körében, mintegy jelzőrendszerként észleljük a csoport tagjai, hová kell odafigyelnünk, mert az igazán szegények hallgatnak, tűrik sorsukat. Jóleső érzéssel nyugtázzák, létezik még önzetlen emberi érzés egymásra figyelés! Tevékenységünk sokrétű, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeit visszamenőlegesen hat éven át egy-egy hétre a nagykállói gyerekekkel együtt vendégül láttuk. Táboroztatásunk nagyon sikeres volt, minden évben közel hatvan gyereknek szereztünk feledhetetlen élményeket. A templomba járó gyermekeinket segítjük, beiskolázási támogatást adunk a rászorulóknak, Mikuláskor édességgel kedveskedünk. Bennük látjuk a jövőnket, az utánpótlásunk lehetőségét. Évente Jótékonysági Bált szervezünk, nagyobb ünnepeinken tartós élelmiszert osztunk. Boltot működtetünk, kirakodóvásárt rendezünk, a megunt használt ruhákat, tárgyakat eljuttatjuk a rászorulóinknak.

Hálát adunk az Istennek hogy megszólított minket, figyeltünk szavára megvalósíthattuk a szeretett parancsait közösségünkben.

Csak közösen szeretettel lehet nagy dolgokat tenni!

Köszönetet szeretnék mondani a Katolikus Karitásznak és a Kelet Karitász Alapítványnak, Mészáros László igazgató úrnak a támogatásáért a munkánkban.

 

 

Hekmanné Balogh Erzsébet

Nagykállói Karitász vezető



Nyomtatási nézet Küldje tovább barátjának, ismerõsének!