English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk 
Karitász Önkéntesek Tábora Szeged-Domaszék  2017-08-11

2017. augusztus 6-11 között a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből 5 Karitász csoportvezető vett részt Szeged-Domaszéken az Országos Karitász Önkéntesek Táborában. A Pusztadobosi Karitász vezető élménybeszámolóját közöljük.


Élménybeszámoló Szeged-Domaszék

 

2017. augusztus 6.-án Szeged Domaszékre utaztam Karitász vezető képző táborba Mészáros László igazgató úr jóvoltából.

Ebből az egyházmegyéből öten mentünk. Hétóra körül érkeztünk a táborba kétségek között, hiszen az úton is nehézségekkel küszködtünk a nagy vihar miatt. De Mindenható Isten jóvoltából sikeresen és épségben megérkeztünk.

Nyolc órakor egy közös megbeszélés volt ahol csoportokra osztottak fel bennünket. Különös módon hárman a Debrecen-Nyíregyháza Egyházmegyéből a Lorenz Werman csoportba kerültünk.

Másnap elkezdődtek az előadások Árva Ferenc Egri Egyházmegyei igazgatója tartotta. Karitász felépítése, története Karitász csoportokba való élet egy-egy órás előadásait. Majd a kis csoportok egy-egy témát feldolgoztak. Nagyon jó tapasztalataim vannak a csoportos feldolgozásról, mert a csoport tagjai sokan, akik gátlásokkal voltak tele, ki tudtak ebben a kis közösségben nyílni illetve kialakult egymás között a bizalom is. Minden nap a Jó Isten áldását kértük a munkánkra, amit szentmise keretében ünnepeltünk.

Hétfő este bemutatkozó est volt ahol minden egyes csoport elmondta az éppen ráeső Karitász tevékenységet alapító Szent életét. Bemutatkozott a csoport egyes minden tagja végül pedig ki amit hozott saját környékéről megnéztük és elfogyasztottuk. Előadás keretében hallottunk még a katasztrófa helyzetekről az IKSZ-ről, Karitász Junior-ról, szenvedélybetegekről, Karitász a családban, Karitász az idősekért, Fiatalok önkéntessége, adományok szabályok, sőt még elsősegély oktatásban is részesültünk.

Szerda délután egy kötetlen kiránduláson vettünk részt, látogatásunk célja a Dóm illetve a látogató központ volt. Végül eljött az utolsó este, ahol egy-egy műsorral kellett készülni a Karitász testvéreknek. A csoportunk énekkel, illetve az érkezéskor átélt katasztrófát és csodák tömkelegét, ami a táborba történt, parodizálta meg

Személy szerint nagyon jól éreztem magam ebben szeretet közösségben és véleményem szerint nagyon sok információt és tapasztalatot gyűjtöttem mind az előadásokból és mind helyről érkező Karitász testvéreimtől, hogy hogyan lehet még jobban embertársaim segítségére lenni. 

Ha ki lehet egyszóval fejezni csak annyit mondanék . MEGÉRTE.

 

 Rutkovszki Józsefné

Pusztadobosi Karitász vezető

 Nyomtatási nézet Küldje tovább barátjának, ismerõsének!