English     • Főoldal  
• Hírek, programok
     Új Karitász igazgató

• Segíthetünk?

• Ön is segíthet!

• Kapcsolatok

• Munkatársaink

• Egy százalék

• Képgaléria

• Archívum

• Elérhetőségünk 
Erzsébet tábor Fonyódligeten  2017-07-30

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből az idén, július 23-28 között 30 rászoruló gyermek nyaralhatott Fonyódligeten az Erzsébet táborban a Katolikus Karitász jóvoltából. A kísérők beszámolóját közöljük.Erzsébet táborban voltunk!

Egy csodálatos helyen, Fonyódligeten voltunk az Erzsébet Táborban!

Mészáros László Igazgató Úr a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből 30 gyermeket küldött Fonyódligetre. A Karitász országos szervezetéből, minden egyházmegyéből ugyanennyi gyermek vehetett részt.

30 gyerek, 3 kísérővel mehetett ebből a az egyházközségekből . Debrecenből a Jézus Szíve karitász csoportból és a Szent István karitász csoportból, valamint Hajdúsámsonból a Szent János karitász csoportból. Jelenleg 850 fő gyerek táborozhatott
„Regula Móka” azaz a szabályjátékok” a hét első programja, hiszen aki ezt végig csinálja, mindent megtanulhat a tábori életről. Az állomásokon egy „TESÓ” várta a csoportokat.
A TESÓ: Tábori együttélést Segítő Operatív munkatársak –azaz a segítőink voltak, akik nemcsak a programok lebonyolításában vettek részt, hanem minden kérdésre tudták a választ. A TESÓKAT narancsszínű pólójukról ismerhettük fel.
Az esti össztábori programban minden táborlakó részt vett, volt éneklés, zene, remek hangulat és táncos diszkó. Nem győztünk válogatni a jobbnál jobb programok között:

Voltunk Kincskeresőn, a csapattal együtt térkép alapján megtaláltuk a Tábor legértékesebb kincsét! Vitorlázni voltunk. Éjszakai akadály-versenyen vettünk részt, érmet kaptunk. Mobilis kísérleteket láttunk. Tábori olimpián voltunk, 100 méteres síkfutás, fekvőtámasz, ugrálókötél 3 érmet kaptunk. Trambulinoztunk. „Ki mit tud”?-on szerepeltünk, érmet hoztunk el. Rajzversenyen voltunk, oklevelet kaptunk. ”Egy perc és nyersz” játékban érmet hoztunk. Sétahajózáson voltunk. Meghívott színházi társulat segítségével színházi előadáson vettünk részt. Sárkányhajózni voltunk. Nagy élmény volt a gyerekek számára vízikalandpark, ahol csúszdázhattak, trambulinozhattak, ugrálhattak a jó meleg Balaton vizében. Voltunk Tűzoltó, Rendőrségi és Katonai bemutatón, ahol célba lövés, gipszfestés, repülő szimulátort lehetett használni. Kutyabemutatón is részt vettünk. Viga sporton, ahol falra is lehetett mászni, hordóba gurulni, kötélen csimpaszkodni. A Tesó megkérte Erika nénit, hogy Ő is másszon fel a falra, így tanár néni is elmondhatja, hogy ő is „falra mászott”!!!
Nagy örömünkre csütörtök ebéd táján megérkezett a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéből a Karitász igazgató egy kisteherautóval, vagyis 20 mázsa dinnyével. Ez a finom nyári ízletes dinnye egy pár Szabolcsi gazdának a felajánlásából került Fonyódligetre. Köszönet és hála mindazoknak, akik így is segítették nemcsak a Karitász 300 gyermekének örömét, hanem a következő hetekre érkező gyermekeket is ellátták a finom gyümölccsel. Hiszen az volt a gazdák kérése, hogy szegény gyerekek részesüljenek belőle, akik Fonyódligeten tölthették ezt a felejthetetlen hetet.

Köszönet a szervezőknek a szponzoroknak, a tábor minden dolgozójának hogy felejthetetlen élményben és ismeretekben volt részünk!
Köszönet Árpádházi Szent Erzsébetnek, aki mindig a rászorulókon segített!!

Rektor Józsefné Hajdúsámsoni Karitászvezető
Tóthné-Rektor Magdolna Debrecen Jézus Szíve Karitász önkéntes
Vajainé Erika Debrecen Szent István Karitászvezető

 Nyomtatási nézet Küldje tovább barátjának, ismerõsének!